Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пържолки с бира и картофи

Пържолки с бира и картофи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. свински малки пържоли
черен кимион
1 с.л. чубрица
сол на вкус
4 с.л. олио
1 кг. картофи
250 мл. бира
50 гр. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пържолки с бира и картофи

Обелваме картофите и ги измиваме добре. Режем ги на големи кубчета. Слагаме ги в купа. Посоляваме ги на вкус и подправяме с черен пипер пак на вкус. Пържолите ги овкусяваме от двете страни със сол, черен пипер, кимион и малко чубрица. Всичко е на вкус.

В кръгла тава слагаме около 4 с.л олио на дъното, като разпределяме равномерно. На дъното на тавата слагаме пържолите. Около пържолите разпределяме картофите. Поръсваме отгоре леко с чубрица. Отмерваме си 250 мл. бира и поливаме отгоре месото с картофите. Доливаме още 1 ч.ч топла вода. Приблизително количеството е да се покрият картофите с месото. Слагаме да се пече на 200 градуса в загрята фурна. В оригиналната рецепта пише че се слагат сурови пържолите. Аз лично ги запечатах леко на тиган с 1-2 с.л олио от двете страни. Към края на печенето вадим тавата и разпределяме равномерно нарязаните парченца масло отгоре и доливаме вода ако е нужно. Пак печем до готовност. Това е! Вадим тавата като се опече. Сипваме от ястието в чиния и сервираме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пържолки с бира и картофи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама