Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Пълнени патладжани
Пълнени патладжани

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5-6 средно големи патладжани
за плънката:
500-600 гр.телешка кайма или смес
300 мл.доматено пюре
2-3 ситно нарязани чушки
1 голям морков
1 средна глава лук
чубрица на вкус
черен пипер - смлян
1/2 ч.л. канела
2-3 гвоздейчета карамфил
1/2 ч.л.чесън на прах
кимион - смлян
1 пакетче сирене "КРЕМА"
1 кубче зеленчуков бульон
сол на вкус
2-3 с.л.захар
кашкавал за поръсване
Патладжаните се издълбават и се слагат за 5 мин. в микровълнова фурна с 1-2 с.л.вода. Каймата се задушава за кратко и към нея се добавят ситно нарязания лук, ситно нарязаната вътрешност на патладжаните, рендосания морков. Когато се сготвят се добавят подправките, бульона, доматеното пюре, захарта, сиренето. Когато сместа е готова, с нея се пълнят патладжаните и се пекат. Когато са готови се поръсват с настърган кашкавал и се връщат обратно да се запече кашкавалът.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени патладжани
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov