Публикувана от Nikolai Lukov на 28 Декември 2012
Необходими продукти 5-6 средно големи патладжани за плънката: 500-600 гр.телешка кайма или смес 300 мл.доматено пюре 2-3 ситно нарязани чушки 1 голям морков 1 средна глава лук чубрица на вкус черен пипер - смлян 1/2 ч.л. канела 2-3 гвоздейчета карамфил 1/2 ч.л.чесън на прах кимион - смлян 1 пакетче сирене "КРЕМА" 1 кубче зеленчуков бульон сол на вкус 2-3 с.л.захар кашкавал за поръсване | |
Патладжаните се издълбават и се слагат за 5 мин. в микровълнова фурна с 1-2 с.л.вода. Каймата се задушава за кратко и към нея се добавят ситно нарязания лук, ситно нарязаната вътрешност на патладжаните, рендосания морков. Когато се сготвят се добавят подправките, бульона, доматеното пюре, захарта, сиренето. Когато сместа е готова, с нея се пълнят патладжаните и се пекат. Когато са готови се поръсват с настърган кашкавал и се връщат обратно да се запече кашкавалът. |