www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 28 Декември 2012

Пълнени патладжани

Необходими продукти
5-6 средно големи патладжани

за плънката:

500-600 гр.телешка кайма или смес
300 мл.доматено пюре
2-3 ситно нарязани чушки
1 голям морков
1 средна глава лук
чубрица на вкус
черен пипер - смлян
1/2 ч.л. канела
2-3 гвоздейчета карамфил
1/2 ч.л.чесън на прах
кимион - смлян
1 пакетче сирене "КРЕМА"
1 кубче зеленчуков бульон
сол на вкус
2-3 с.л.захар
кашкавал за поръсване

Патладжаните се издълбават и се слагат за 5 мин. в микровълнова фурна с 1-2 с.л.вода. Каймата се задушава за кратко и към нея се добавят ситно нарязания лук, ситно нарязаната вътрешност на патладжаните, рендосания морков. Когато се сготвят се добавят подправките, бульона, доматеното пюре, захарта, сиренето. Когато сместа е готова, с нея се пълнят патладжаните и се пекат. Когато са готови се поръсват с настърган кашкавал и се връщат обратно да се запече кашкавалът.