Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Пълнен заек в плик с майонезено-чеснова заливка

Пълнен заек в плик с майонезено-чеснова заливка

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 средно голям заек
500 гр. гъби
3-4 средни моркова
1 малка глава лук
1 кутийка майонеза
125 гр. масло
3-4 скилидки чесън
чубрица
млян черен пипер
сол на вкус
риган
плик за печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнен заек в плик с майонезено-чеснова заливка

Гъбите, лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават докато омекнат. Добавят се чубрицата, черния пипер, ригана и солта. Оставя още малко на огъня да се смесят вкусовете. Когато е готово се слага нарязаният магданоз и се сваля от огъня.

През това време се смесва мекото масло с майонезата и счукания чесън. Със сместа се намазва хубаво заека отвътре, напълва се с плънката и се зашива. Отвън също се намазва обилно и се слага в плика за печене. Завързва се и се слага в тавичка с излята в нея 1 водна чаша топла вода. Пече се на 200 градуса около час и като се зачерви плика се обръща и се запича и от другата страна.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар02 Януари 2013
Nikolai Lukov
Просто е страшно вкусно



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнен заек в плик с майонезено-чеснова заливка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама