www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 30 Декември 2012

Пълнен заек в плик с майонезено-чеснова заливка

Необходими продукти
1 средно голям заек
500 гр. гъби
3-4 средни моркова
1 малка глава лук
1 кутийка майонеза
125 гр. масло
3-4 скилидки чесън
чубрица
млян черен пипер
сол на вкус
риган
плик за печене

Гъбите, лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават докато омекнат. Добавят се чубрицата, черния пипер, ригана и солта. Оставя още малко на огъня да се смесят вкусовете. Когато е готово се слага нарязаният магданоз и се сваля от огъня.

През това време се смесва мекото масло с майонезата и счукания чесън. Със сместа се намазва хубаво заека отвътре, напълва се с плънката и се зашива. Отвън също се намазва обилно и се слага в плика за печене. Завързва се и се слага в тавичка с излята в нея 1 водна чаша топла вода. Пече се на 200 градуса около час и като се зачерви плика се обръща и се запича и от другата страна.