Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Постни зелеви сарми в гювеч

Постни зелеви сарми в гювеч

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кисела зелка
1 ч.ч. ориз
300 г гъби
2 стръка праз
сол
1/2 ч.ч. олио
сух магданоз
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Постни зелеви сарми в гювеч

В сгорещено олио изпържете нарязания праз, измитите и нарязани гъби. Прибавете измитият ориз и пържете, като непрекъснато бъркате. Добавете подправките и солта. С охладената смес навийте сармите /в зелев лист, сложете 1 супена лъжица от сместа/.

Наредете сармите в гювеч и долейте с хладка вода. Покрийте добре сармите с вода, сложете малка чинийка да ги затисните. Печете във фурна до готовност. Преди да сервирате, наредете в тавичка сармите, поръсете ги с червен пипер и олио и запечете отново.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар28 Декември 2012
Мима Фортунова
Много са апетитни!
Може да добавите и от зелевия сок, вместо само вода.
Аватар25 Декември 2012
Надя Недева
Много ги обичам !



Ако желаете, може да сложите линк към Постни зелеви сарми в гювеч


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди