Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Постни зелеви сарми в гювеч
Постни зелеви сарми в гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кисела зелка
1 ч.ч. ориз
300 г гъби
2 стръка праз
сол
1/2 ч.ч. олио
сух магданоз
чубрица
В сгорещено олио изпържете нарязания праз, измитите и нарязани гъби. Прибавете измитият ориз и пържете, като непрекъснато бъркате. Добавете подправките и солта. С охладената смес навийте сармите /в зелев лист, сложете 1 супена лъжица от сместа/.
Наредете сармите в гювеч и долейте с хладка вода. Покрийте добре сармите с вода, сложете малка чинийка да ги затисните. Печете във фурна до готовност. Преди да сервирате, наредете в тавичка сармите, поръсете ги с червен пипер и олио и запечете отново.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Може да добавите и от зелевия сок, вместо само вода.
Много ги обичам !
Ако желаете, може да сложите линк към Постни зелеви сарми в гювеч
От форум:
От друг сайт:
Мима Фортунова