Публикувана от Веселина Константинова на 24 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 1 кисела зелка 1 ч.ч. ориз 300 г гъби 2 стръка праз сол 1/2 ч.ч. олио сух магданоз чубрица |
В сгорещено олио изпържете нарязания праз, измитите и нарязани гъби. Прибавете измитият ориз и пържете, като непрекъснато бъркате. Добавете подправките и солта. С охладената смес навийте сармите /в зелев лист, сложете 1 супена лъжица от сместа/. Наредете сармите в гювеч и долейте с хладка вода. Покрийте добре сармите с вода, сложете малка чинийка да ги затисните. Печете във фурна до готовност. Преди да сервирате, наредете в тавичка сармите, поръсете ги с червен пипер и олио и запечете отново. |