Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Постен сладкиш с моркови и ябълки

Постен сладкиш с моркови и ябълки

Разпечатай

от готварската книга на Петя Цанкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. настъргани моркови
1 1/2 ч.ч. настъргани ябълки
1 ч.ч. бяла захар
1 ч.ч. кафява захар
100 гр стафиди
1 ч.ч. нарязани орехи
2 п. ванилии
1 с.л. канела
2 1/2 ч.ч.брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 1/2 ч.ч. олио
1 с.л. лимонов сок
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Постен сладкиш с моркови и ябълки

В дълбока купа се слагат брашното, захарта, содата, ванилиите и канелата и се смесват добре. След това се прибавят ядките и стафидите, разбърква се отново. Следват настърганите ябълки, поръсени с лимоновия сок, настърганите моркови и олиото.

Всичко се обърква много добре - в началото малко трудничко, но не се притеснявайте, течността е достатъчна, за да превърне всичко в лепкаво тесто, което се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Пече се в предварително нагрята на 180*С фурна за около 35-40 минути, до суха клечка. Изважда се и докато е още топъл се минава отгоре с бучка краве масло (ако не постите), след което обилно се поръсва с пудра захар. Поднася се нарязан в желаната от вас форма. Да ви е сладко!

*** 1 ч.ч.=250 мл течност; диаметър на тавата=30 см



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Постен сладкиш с моркови и ябълки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама