Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Поркета от свинско месо - истинският италиански вкус
Поркета от свинско месо - истинският италиански вкус
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско месо
чесън
черен пипер
розмарин
копър
Месото се овкусява с чесън, черен пипер, розмарин, копър или други подправки, след което при пълно спазване на традицията, се завръзва на ръка с канап от естествени влакна от нашите майстори на поркета. Оставя се да престои и ароматизира в продължение на 12 часа, след което пънчето се пече в специална пещ при контролирано време и температура на два етапа:
1.В първия час при "по-агресивна" температура, за да направи свинската кожа хрупкава и ароматна;
2.Във втората фаза, при " по-ниска" температура, за да се поддържа меко и сочно месото.
** Поркетата е традиционно ястие, широко разпространено в централна Италия. Тo изглежда като цяло прасе (с кожата), обезкостенo, осоленo и изпълненo с части от тялото на прасето. За производството си ние използваме предимно месо от женски свине, внимателно подбрани според спецификацията на италианската поркета. Поркетата се яде гореща или студена, нарязана на филийки като основно ястие, и като пълнеж за сандвичи, което позволява по-широкото и приложение и я прави особено подходяща за разширяване на асортимента Ви. Повече информация относно поркетата може да получите на сайта ни: http://italpork.blogspot.com/
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Поркета от свинско месо - истинският италиански вкус
От форум:
От друг сайт: