Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Поркета от свинско месо - истинският италиански вкус

Поркета от свинско месо - истинският италиански вкус

Разпечатай

от готварската книга на Грета Лечева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

свинско месо
чесън
черен пипер
розмарин
копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Поркета от свинско месо - истинският италиански вкус

Месото се овкусява с чесън, черен пипер, розмарин, копър или други подправки, след което при пълно спазване на традицията, се завръзва на ръка с канап от естествени влакна от нашите майстори на поркета. Оставя се да престои и ароматизира в продължение на 12 часа, след което пънчето се пече в специална пещ при контролирано време и температура на два етапа:
1.В първия час при "по-агресивна" температура, за да направи свинската кожа хрупкава и ароматна;
2.Във втората фаза, при " по-ниска" температура, за да се поддържа меко и сочно месото.

** Поркетата е традиционно ястие, широко разпространено в централна Италия. Тo изглежда като цяло прасе (с кожата), обезкостенo, осоленo и изпълненo с части от тялото на прасето. За производството си ние използваме предимно месо от женски свине, внимателно подбрани според спецификацията на италианската поркета. Поркетата се яде гореща или студена, нарязана на филийки като основно ястие, и като пълнеж за сандвичи, което позволява по-широкото и приложение и я прави особено подходяща за разширяване на асортимента Ви. Повече информация относно поркетата може да получите на сайта ни: http://italpork.blogspot.com/



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Поркета от свинско месо - истинският италиански вкус


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама