Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Плодов сладкиш

Плодов сладкиш

Разпечатай

от готварската книга на Ивелина Станчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
1 ч.ч захар
1 1/2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
2-3 с.л какао
ванилия

за заливката:
2 кофички гъсто кисело мляко
пудра захар на вкус
плодовете от един буркан компот от кайсии
450-500 мл сок от компота
1 1/2 - 2 пакетчета желатин

(1 ч.ч = 200 мл)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Плодов сладкиш

Яйцата се разбиват със захарта до увеличаване на обема им 2-3 пъти /с миксер/. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилията. Сместа се изсипва в по-голяма тавичка, намазана с олио и посипана с брашно. Пече се 20-30 мин в предварително загрята фурна.

След изваждане от фурната веднага се надупчва с вилица навсякъде и се залива с предварително подсладеното на вкус кисело мляко. Отгоре се поръсва с настърган шоколад по желание.

Тавата се слага в хладилник за 40 мин. При престоя блатът се напоява от киселото мляко, а отгоре се образува слой като от сметана.

През това време се отцеждат плодовете от компота, като сокът се запазва. Изсипва се желатина в него и леко се нагрява в МВ печка до разтапянето му. Не трябва за завира!

Сладкишът се нарязва на парчета - пастички. Отцедените кайсии се нареждат върху глазурата от кисело мляко и върху тях внимателно със супена лъжица се разнася поизстиналия сок с желатина. Оставя се в хладилник за около 1 час да желира.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Плодов сладкиш


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама