Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита с кашкавал и маслини

Пита с кашкавал и маслини

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 бр.маслини
100 гр.кашкавал
1 ч.л.захар
1 с.л.сол
2 бр.яйца
3 с.л.зехтин
1 кг брашно тип 500
42 гр.жива мая
5 с.л.краве кисело мляко
350 мл вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита с кашкавал и маслини

Залейте маята и захарта с малко хладка вода и оставете да шупне.

В купа разбийте яйцата (оставете 1 жълтък за намазване), млякото, зехтина и водата. Добавете шупналата смес.

Пресейте брашното и направете кладенче в средата. Започнете да добавяте от сместа малко по-малко до омесването на еластично тесто. Намажете с олио и оставете да втаса за 1 час.

Готовото тесто разделете на 2 равни и една по-малка, трета част. Вземете едната топка и я разточете на продълговата кора. Намажете с разтопено масло и поръсете с настъргания кашкавал и нарязаните маслини. Завийте на руло.

Вземете втората част и също разточете на продълговата кора. Намажете с масло. Сложете рулото в средата на разточената кора.

Нарежете краищата на кората на тънки ленти и ги кръстосайте върху рулото.
В средата сложете последното парче тесто оформено на топка.

Намажете питата с кашкавал и маслини с разбития жълтък и поръсете със сусам и мак. Оставете да втаса за още 30 минути и печете в умерена фурна за 45 минути или до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Майсторски направена. Рецептата е много добра!
Чудесна е !
Много е красива!
Аватар23 Януари 2014
Даниела Иванова
интересна идея..........



Ако желаете, може да сложите линк към Пита с кашкавал и маслини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама