Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита с кашкавал
Пита с кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
900 гр. брашно
20 гр. прясна мая
2 яйца (1 жълтък за намазване)
300 мл. топла вода
3 с.л. заквасена сметана
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
1 к.л. оцет
4 с.л. разтопено масло
150 гр. рендосан кашкавал за поръсване между корите
олио за намазване
Замесва се тестото от пресятото брашно. В средата се прави кладенче. Там се слагат предварително шупналата мая със захарта и малко вода, яйцата без един жълтък, оцета, маслото и водата, заквасената сметана. Меси се средно меко тесто. Оставя се да втаса за 45 минути на топло (тестото се намазва с олио и му се прави дупка с пръст във средата).
След като втаса се разделя на 3 части. Всяка се разточва на тънка кора. Слага се едната кора, маже се с олио, поръсва се с кашкавал, слага се втората и пак така. Последната кора не се маже с масло и не се поръсва с кашкавал. Навива се на руло, реже се на парчета и се подрежда в тава като леко се застъпва. Маже се с разбит жълтък с малко олио. Оставя се да втаса за още 15 минути и се пече в умерена фурна. Изважда се и се намазва с масло или маргарин. Става невероятно мека и вкусна.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Изглежда много апетитно!
Ако желаете, може да сложите линк към Пита с кашкавал
От форум:
От друг сайт:
Добринка Петкова