Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пирог със сладко от сливи и орехи

Пирог със сладко от сливи и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца L
190 г. меко масло
3 ч.ч. брашно
1 пакетче амонячна сода
1 бурканче сладко от сини сливи /домашно/
1 1/2 ч.ч. орехи
1 ч.ч захар
3 с.л. кисело мляко
маргарин за намазване
брашно за посипване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пирог със сладко от сливи и орехи

Разбиваме яйцата със захарта в купа с миксер. Прибавяме мекото масло и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното. Гасим амонячната сова в киселото мляко. Добавяме и него. Разбъркваме кашата. Прибавяме постепенно брашното и разбъркваме. Намазваме тава с диаметър 25 см. висока 6-7 см. Намазваме тавата с маргарин и я посипваме с брашно. Изсипваме кашата и я разстиламе. Заглаждаме сместа. Мажем със сладкото от сливи. Богато намазваме пирога със сладкото. Аз го правя със сладко от сливи или шипков мармалад.

Нарязваме суровите орехи с нож на малки парченца, не ги мелим. С нарязани орехи на парченца става по-вкусен. Поръсваме с орехите равномерно да има навсякъде. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като го опечем го вадим и оставяме да се охлади задължително. След като се охлади не се усеща вкуса на амонячна сода. Режем на парчета. Това е ретро рецепта. Получава се много вкусен и мек сладкиш.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пирог със сладко от сливи и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама