Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пирог със сладко от сливи и орехи

Пирог със сладко от сливи и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца L
190 г. меко масло
3 ч.ч. брашно
1 пакетче амонячна сода
1 бурканче сладко от сини сливи /домашно/
1 1/2 ч.ч. орехи
1 ч.ч захар
3 с.л. кисело мляко
маргарин за намазване
брашно за посипване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пирог със сладко от сливи и орехи

Разбиваме яйцата със захарта в купа с миксер. Прибавяме мекото масло и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното. Гасим амонячната сова в киселото мляко. Добавяме и него. Разбъркваме кашата. Прибавяме постепенно брашното и разбъркваме. Намазваме тава с диаметър 25 см. висока 6-7 см. Намазваме тавата с маргарин и я посипваме с брашно. Изсипваме кашата и я разстиламе. Заглаждаме сместа. Мажем със сладкото от сливи. Богато намазваме пирога със сладкото. Аз го правя със сладко от сливи или шипков мармалад.

Нарязваме суровите орехи с нож на малки парченца, не ги мелим. С нарязани орехи на парченца става по-вкусен. Поръсваме с орехите равномерно да има навсякъде. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като го опечем го вадим и оставяме да се охлади задължително. След като се охлади не се усеща вкуса на амонячна сода. Режем на парчета. Това е ретро рецепта. Получава се много вкусен и мек сладкиш.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пирог със сладко от сливи и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди