Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пилешко филе с естрагон и пюре от целина

Пилешко филе с естрагон и пюре от целина

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

800 гр. пилешко филе
300 гр. целина
200 гр. картофи
1 зеленчуков бульон
100 мл. течна сметана
100 мл. бяло вино
сух чесън
черен пипер
естрагон
зехтин
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пилешко филе с естрагон и пюре от целина

Приготвяме марината от бялото вино, сол, естрагон, черен пипер, сух чесън и зехтин. Към нея прибавяме пилешкото филе. Оставяме в хладилника за около 2 часа.

През това време приготвяме пюрето. За пюрето измиваме и обелваме картофите и целината. Нарязваме ги на кубчета, прибавяме зеленчуковия бульон и един литър студена вода и варим. След като са сварени зеленчуците отделяме бульона и ги пасираме заедно със сметаната. Ако предпочитате малко по-рядко пюре може да добавите и малка част от отделения бульон. Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер и малко естрагон. Използваме естрагон и във пюрето, защото по този начин се допълва вкуса с вкуса на маринованото пилешко филе.

Охладеното и мариновано пилешко филе пържим в зехтин. Добре е пилешкото филе да остане сочно и крехко. Нарязваме готовото пилешко на филийки, гарнираме с пюрето от целина и картофи и поднасяме с чаша охладено бяло вино. Усетете атрактивността на естрагона! Добър апетит! Готвенето като страст и въображение...



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пилешко филе с естрагон и пюре от целина


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама