Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пияната калугерка
Пияната калугерка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5 яйца
1 ч.ч захар
1 ½ ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч смлени орехи
за сиропа:
1 ч.ч захар
2 1/2 ч.ч вода
3 с.л какао
80 г. масло
80 мл. коняк
Разбиваме яйцата много добре с миксер. Добавяме захарта и продължаваме дълго да разбиваме до хубав пухкав крем. Пресяваме задължително 1 ½ ч.ч брашно в отделен съд. Вътре слагаме 1 бакпулвер. Постепенно прибавяме брашното и продължаваме да разбиваме. Кашата става много надигната и пухкава от яйцата. Прибавяме най-накрая 1 ч.ч смлени орехи. Преди това сме ги изчистили и смелели с машинка. Намазваме тава или форма за торта от по-големите с олио и посипваме с брашно. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Пече се и се оставя да изстине. Слагаме вода в тенджера или дълбока каселола. Във водата слагаме захарта, какаото и поставяме на котлона. Разбъркваме от време на време. Трябва захарта да се стопи. След като заври, намаляме котлона и слагаме маслото и коняка и оставяме леко да къкри. Махаме като стане готов сиропа. Поливаме студеният сладкиш с горещ сироп. Поливаме навсякъде да попие. След като изстине режем на парчета.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пияната калугерка
От форум:
От друг сайт: