Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Пенне с тиквички и мариновани `песто` филенца

Пенне с тиквички и мариновани `песто` филенца

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 2-3 порции:
1/2 пакет пенне (250гр.) - може да се използва и друг вид паста
1 тиквичка
200 гр.пилешко филе
50 гр.кашкавал или друго сирене
100 мл.течна готварска сметана

за прясното песто:
1 връзка пресен босилек
5-6 скилидки чесън
50 мл. зехтин
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пенне с тиквички и мариновани `песто` филенца

Пасираме обеления чесън, листата босилек и зехтина с щипка сол до получаване на еднородна смес. С така приготвеното песто намазваме нарязаните пилешки филенца, като оставяме една част от него. Оставяме ги да се мариноват за 2-3 часа. Изпичаме филенцата на грил тиган или на скара.

Сваряваме пеннето в подсолена вода и изцеждаме добре. В това време запържваме нарязаните на кубчета тиквички в мазнина. Добавяме течната сметана и останалото песто. Разбъркваме добре. Слагаме пеннето в тигана, като добавяме и пилешките филенца. Сервираме като поръсваме с настърган кашкавал. Украсяваме с листа пресен босилек.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Ще опитам!
Аватар16 Ноември 2012
Диана Димитрова
Вкусотия! Много апетитно изглежда!



Ако желаете, може да сложите линк към Пенне с тиквички и мариновани `песто` филенца


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама