Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Печено ярешко бутче
Печено ярешко бутче
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1,5 кг ярешко бутче
5-6 скилидки чесън
сокът на 2 лимона
1 к.л. червен пипер
1/2 к.л. бял смлян пипер
1 к.л. сол
розмарин
3-4 листенца салвия
5-6 с.л. олио
1 морков
Бутчето се маринова 12 часа преди печене. Поставя се в тава. Чесънът се пресова и с него се намазва бутчето. Полива се със сока от лимоните и се добавя олиото. Подправя се с червения пипер, белия пипер, солта. Поръсва се с розмарин, добавят се цели листенца салвия. Покрива се с лист алуминиево фолио и се оставя в хладилника. Преди печене се добавя чаша вода и нарязания на колелца морков, бутчето се пече 2 часа, като първият час е покрито с фолио, а следващият час, фолиото се отстранява и от време на време при печене бутчето се полива със соса от тавата.
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Печено ярешко бутче
От форум:
От друг сайт: