Публикувана от Шери Курт на 25 Май 2013
Необходими продукти 1,5 кг ярешко бутче 5-6 скилидки чесън сокът на 2 лимона 1 к.л. червен пипер 1/2 к.л. бял смлян пипер 1 к.л. сол розмарин 3-4 листенца салвия 5-6 с.л. олио 1 морков | |
Бутчето се маринова 12 часа преди печене. Поставя се в тава. Чесънът се пресова и с него се намазва бутчето. Полива се със сока от лимоните и се добавя олиото. Подправя се с червения пипер, белия пипер, солта. Поръсва се с розмарин, добавят се цели листенца салвия. Покрива се с лист алуминиево фолио и се оставя в хладилника. Преди печене се добавя чаша вода и нарязания на колелца морков, бутчето се пече 2 часа, като първият час е покрито с фолио, а следващият час, фолиото се отстранява и от време на време при печене бутчето се полива със соса от тавата. |