Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Печен заек с гъша мас в йена стъкло

Печен заек с гъша мас в йена стъкло

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 малки заека
1 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. бира
1/2 ч.ч. вода
сол на вкус
млян черен пипер
2-3 скилидки чесън
1 малка глава лук
риган
чубрица
3-4 с.л. гъша мас

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Печен заек с гъша мас в йена стъкло

Заекът се нарязва на парчета, слага се в йена стъклото, поръсва се с подправките, добавят се бирата, водата и маста. Слага се във фурната на 200 градуса за 10-15 минути и после се намаля на 170 градуса. Печем до готовност. От течноста, която е останала се прави сос, като се добавят 1-2 с.л. царевично нишесте, а при нужда от течност можем да добавим малко бира. След като се сгъсти с него се полива месото, когато се сервира.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар26 Януари 2013
Нина Райчева
Страшно апетитно изглежда!
Аватар07 Януари 2013
Nikolai Lukov
много добро предложение за обяд или вечеря



Ако желаете, може да сложите линк към Печен заек с гъша мас в йена стъкло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди