www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 30 Декември 2012

Печен заек с гъша мас в йена стъкло

Необходими продукти
2 малки заека
1 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. бира
1/2 ч.ч. вода
сол на вкус
млян черен пипер
2-3 скилидки чесън
1 малка глава лук
риган
чубрица
3-4 с.л. гъша мас

Заекът се нарязва на парчета, слага се в йена стъклото, поръсва се с подправките, добавят се бирата, водата и маста. Слага се във фурната на 200 градуса за 10-15 минути и после се намаля на 170 градуса. Печем до готовност. От течноста, която е останала се прави сос, като се добавят 1-2 с.л. царевично нишесте, а при нужда от течност можем да добавим малко бира. След като се сгъсти с него се полива месото, когато се сервира.