Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с телешко месо » рецепта Патладжани с плънка

Патладжани с плънка

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 по-малки патладжана
50 мл.олио
300 гр. телешко месо
2 домата
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
магданоз
50 гр. кашкавал
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Патладжани с плънка

Измиваме патладжаните и ги подсушаваме. Нареждаме ги във фурната и ги запичаме. Като омекнат изключваме фурната и ги оставяме докато приготвим плънката. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в олиото, добавяме месото, нарязано на ситно. Като се позапържи добавяме доматите, нарязани на ситно, подправките и една кафяна чашка вода. Оставяме да къкри на бавен огън докато се изпари течността. Патладжаните обелваме от горната страна, намачкваме вътрешността с вилица и ги пълним с плънката. Поръсваме с кашкавал и запичаме докато се зачерви кашкавала.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Изключително вкусно ястие, но аз освен домати вътре нарязани на ситно, слагам и като много тънки шайбички отгоре и после кашкавала.



Ако желаете, може да сложите линк към Патладжани с плънка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама