Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с телешко месо » рецепта Патладжани с плънка

Патладжани с плънка

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 по-малки патладжана
50 мл.олио
300 гр. телешко месо
2 домата
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
магданоз
50 гр. кашкавал
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Патладжани с плънка

Измиваме патладжаните и ги подсушаваме. Нареждаме ги във фурната и ги запичаме. Като омекнат изключваме фурната и ги оставяме докато приготвим плънката. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в олиото, добавяме месото, нарязано на ситно. Като се позапържи добавяме доматите, нарязани на ситно, подправките и една кафяна чашка вода. Оставяме да къкри на бавен огън докато се изпари течността. Патладжаните обелваме от горната страна, намачкваме вътрешността с вилица и ги пълним с плънката. Поръсваме с кашкавал и запичаме докато се зачерви кашкавала.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Изключително вкусно ястие, но аз освен домати вътре нарязани на ситно, слагам и като много тънки шайбички отгоре и после кашкавала.



Ако желаете, може да сложите линк към Патладжани с плънка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди