www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 21 Юли 2012

Патладжани с плънка

Необходими продукти
6 по-малки патладжана
50 мл.олио
300 гр. телешко месо
2 домата
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
магданоз
50 гр. кашкавал
сол

Измиваме патладжаните и ги подсушаваме. Нареждаме ги във фурната и ги запичаме. Като омекнат изключваме фурната и ги оставяме докато приготвим плънката. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в олиото, добавяме месото, нарязано на ситно. Като се позапържи добавяме доматите, нарязани на ситно, подправките и една кафяна чашка вода. Оставяме да къкри на бавен огън докато се изпари течността. Патладжаните обелваме от горната страна, намачкваме вътрешността с вилица и ги пълним с плънката. Поръсваме с кашкавал и запичаме докато се зачерви кашкавала.