Публикувана от Шери Курт на 21 Юли 2012
![]() | Необходими продукти 6 по-малки патладжана 50 мл.олио 300 гр. телешко месо 2 домата 1 глава лук 4 скилидки чесън 1 ч.л. червен пипер черен пипер магданоз 50 гр. кашкавал сол |
Измиваме патладжаните и ги подсушаваме. Нареждаме ги във фурната и ги запичаме. Като омекнат изключваме фурната и ги оставяме докато приготвим плънката. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в олиото, добавяме месото, нарязано на ситно. Като се позапържи добавяме доматите, нарязани на ситно, подправките и една кафяна чашка вода. Оставяме да къкри на бавен огън докато се изпари течността. Патладжаните обелваме от горната страна, намачкваме вътрешността с вилица и ги пълним с плънката. Поръсваме с кашкавал и запичаме докато се зачерви кашкавала. |