Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Патладжан на фурна с кайма и домат
Патладжан на фурна с кайма и домат

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 средно големи патладжана
2 глави лук
300 гр кайма
2 домата
мазнина за пържене
сол
Измийте и нарежете патладжаните на колелца. Сложете ги в подсолена вода за 15 мин. Отцедете ги и ги подсушете. Запържете ги за кратко в сгорещена мазнина.
Нарежете лука на ситно и го запържете в мазнината, в която сте пържили патладжаните. Добавете и каймата.
В сгорещена тава наредете един ред от патладжаните. Върху всяко кръгче сложете от плънката. Захлупете отново с кръгче патладжан. Нарежете доматите на кръгчета и сложете върху патладжаните. Изпечете в сгорещена фурна за 15 мин.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Патладжан на фурна с кайма и домат
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова