www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 08 Август 2013

Патладжан на фурна с кайма и домат

Необходими продукти
2 средно големи патладжана
2 глави лук
300 гр кайма
2 домата
мазнина за пържене
сол

Измийте и нарежете патладжаните на колелца. Сложете ги в подсолена вода за 15 мин. Отцедете ги и ги подсушете. Запържете ги за кратко в сгорещена мазнина.

Нарежете лука на ситно и го запържете в мазнината, в която сте пържили патладжаните. Добавете и каймата.

В сгорещена тава наредете един ред от патладжаните. Върху всяко кръгче сложете от плънката. Захлупете отново с кръгче патладжан. Нарежете доматите на кръгчета и сложете върху патладжаните. Изпечете в сгорещена фурна за 15 мин.