Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пастички с какаова глазура

Пастички с какаова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
5 бр.яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
2 супени лъжици грис
2 ванилии
крем за слепване на блатовете-пакетче пудинг

За сиропа:
300 г захар
500 мл вода

За какаовата глазура:
80 г краве масло
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица какао
2 супени лъжици прясно мляко
1 супена лъжица десертно нишесте
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пастички с какаова глазура

Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг с половината захар. Отделно разбиваме с другата захар жълтъците. Към разбитите жълтъци добавяме половината от разбитите белтъци. Към тях прибавяме и пресятото брашно, смесено с двете лъжици грис и ванилиите. Разбъркваме много внимателно и добявяме останалите белтъци. Готовата смес изсипваме в намазана с масло и поръсена с грис правоъгълна тавичка. Печем в предварително загрята фурна.

След изпичане изваждаме блата от тавичката и разрязваме на две, за да се получат два блата. Поливаме със сироп, който приготвяме, като карамелизираме захарта за сиропа и заливаме внимателно с вода и варим докато карамелът се разтопи. Студени блатове заливаме с горещ карамелен сироп. Двата блата слепваме с крем, приготвен от пакетче пудинг според указанията на опаковката.

Отгоре сладкиша покриваме с какаова глазура. Приготвяме какаовата глазура, като в малък съд разтопяваме маслото, прибавяме захарта, какаото,  две супени лъжици прясно мляко и ванилия. Оставяме да заври. Отстраняваме от котлона и добавяме 1 лъжица нишесте, разтворено с малко вода. Разбъркваме и връщаме на котлона докато сместа се сгъсти. Поливаме с готовата глазура сладкиша. Украсяваме с розички от сметана. Нарязваме на триъгълни пастички.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пастички с какаова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама