Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Панирано филе от акула - II вариант

Панирано филе от акула - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Соня Божкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 2 порции:
600 гр. филе от акула (предварително накиснато в прясно мляко за около 2 часа в хладилник)

за панировката:
1 яйце
1/2 к.лъжичка сол
50 гр. царевично брашно
20 мл лимони

за гарнитурата:
2 тиквички
2 домата
100 гр. маслини
100 гр. лимони

за печенките:
2 яйца
100 мл.  прясно мляко
60 гр.  цар. брашно
10 гр. чесън на прах
10 мл зехтин
10 гр.  краве масло
сушена мащерка - 5 гр.
сушен босилек - 5 гр.

за лимоново - чесновия дресинг:

100 гр. лимон
10 гр. чесън на прах
50 мл зехтин
5 гр.  сушен босилек
1 к.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Панирано филе от акула - II вариант

Накисвате филетата от акула за около 2 часа в прясно мляко в хладилник. Приготвяте си сместа за планировката - разбивате яйцето, солта и сока от лимона и последователно потапяте филето в брашното, в сместа с яйцето и отново в брашното и пържите в предварително загрят тиган до златисто.

Тиквичките, нарязани на кръгчета пържите в тиган или на скара, според предпочитанията. Доматите нарязвате на шестинки. За печенките приготвяте сместа като при палачинки и пържите по същия начин. С дресинга поливате обилно зеленчуците. Останалото е въображение. Добър апетит.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Панирано филе от акула - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама