www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Соня Божкова на 03 Януари 2015

Панирано филе от акула - II вариант

Необходими продукти
за 2 порции:
600 гр. филе от акула (предварително накиснато в прясно мляко за около 2 часа в хладилник)

за панировката:
1 яйце
1/2 к.лъжичка сол
50 гр. царевично брашно
20 мл лимони

за гарнитурата:
2 тиквички
2 домата
100 гр. маслини
100 гр. лимони

за печенките:
2 яйца
100 мл.  прясно мляко
60 гр.  цар. брашно
10 гр. чесън на прах
10 мл зехтин
10 гр.  краве масло
сушена мащерка - 5 гр.
сушен босилек - 5 гр.

за лимоново - чесновия дресинг:

100 гр. лимон
10 гр. чесън на прах
50 мл зехтин
5 гр.  сушен босилек
1 к.л. сол

Накисвате филетата от акула за около 2 часа в прясно мляко в хладилник. Приготвяте си сместа за планировката - разбивате яйцето, солта и сока от лимона и последователно потапяте филето в брашното, в сместа с яйцето и отново в брашното и пържите в предварително загрят тиган до златисто.

Тиквичките, нарязани на кръгчета пържите в тиган или на скара, според предпочитанията. Доматите нарязвате на шестинки. За печенките приготвяте сместа като при палачинки и пържите по същия начин. С дресинга поливате обилно зеленчуците. Останалото е въображение. Добър апетит.