Публикувана от Соня Божкова на 03 Януари 2015
![]() | Необходими продукти за 2 порции: 600 гр. филе от акула (предварително накиснато в прясно мляко за около 2 часа в хладилник) за панировката: 1 яйце 1/2 к.лъжичка сол 50 гр. царевично брашно 20 мл лимони за гарнитурата: 2 тиквички 2 домата 100 гр. маслини 100 гр. лимони за печенките: 2 яйца 100 мл. прясно мляко 60 гр. цар. брашно 10 гр. чесън на прах 10 мл зехтин 10 гр. краве масло сушена мащерка - 5 гр. сушен босилек - 5 гр. за лимоново - чесновия дресинг: 100 гр. лимон 10 гр. чесън на прах 50 мл зехтин 5 гр. сушен босилек 1 к.л. сол |
Накисвате филетата от акула за около 2 часа в прясно мляко в хладилник. Приготвяте си сместа за планировката - разбивате яйцето, солта и сока от лимона и последователно потапяте филето в брашното, в сместа с яйцето и отново в брашното и пържите в предварително загрят тиган до златисто. Тиквичките, нарязани на кръгчета пържите в тиган или на скара, според предпочитанията. Доматите нарязвате на шестинки. За печенките приготвяте сместа като при палачинки и пържите по същия начин. С дресинга поливате обилно зеленчуците. Останалото е въображение. Добър апетит. |