Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Панирано филе от акула
Панирано филе от акула

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500-700 г. филе от акула
сокът на 1 лимон
1 с.л. сол
черен пипер
За панировката:
1 яйце
4 с.л. брашно
1 кафяна чаша прясно мляко (или вода)
Филето се измива и се нарязва на парчета с дебелина 2 см. Поставя се в тавичка, налива се вода (да го покрие) и се слага 1 с.л. сол, лимоновият сок и няколко зърна черен пипер. Оставя се да престои 2 часа.
За панировката се разбива яйцето, прибавят се брашното и прясното мляко (или вода). Филето се оцежда от водата и се подсушава. Овалва се в брашно и след това се потапя в панировката. Пържи се в много горещо олио.
Още рецепти за Ястия с риба
Панирана бяла риба `Cola de Rape`
Печена скумрия с лук във фурна
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Панирано филе от акула
От форум:
От друг сайт:
Ирина Владимирова