Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Панирано филе от акула
Панирано филе от акула
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500-700 г. филе от акула
сокът на 1 лимон
1 с.л. сол
черен пипер
За панировката:
1 яйце
4 с.л. брашно
1 кафяна чаша прясно мляко (или вода)
Филето се измива и се нарязва на парчета с дебелина 2 см. Поставя се в тавичка, налива се вода (да го покрие) и се слага 1 с.л. сол, лимоновият сок и няколко зърна черен пипер. Оставя се да престои 2 часа.
За панировката се разбива яйцето, прибавят се брашното и прясното мляко (или вода). Филето се оцежда от водата и се подсушава. Овалва се в брашно и след това се потапя в панировката. Пържи се в много горещо олио.
Още рецепти за Ястия с риба
Панирана бяла риба `Cola de Rape`
Печена скумрия с лук във фурна
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Панирано филе от акула
От форум:
От друг сайт:
Ирина Владимирова