www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 25 Ноември 2011

Панирано филе от акула

Необходими продукти
500-700 г. филе от акула
сокът на 1 лимон
1 с.л. сол
черен пипер

За панировката:
1 яйце
4 с.л. брашно
1 кафяна чаша прясно мляко (или вода)

Филето се измива и се нарязва на парчета с дебелина 2 см. Поставя се в тавичка, налива се вода (да го покрие) и се слага 1 с.л. сол, лимоновият сок и няколко зърна черен пипер. Оставя се да престои 2 часа.

За панировката се разбива яйцето, прибавят се брашното и прясното мляко (или вода). Филето се оцежда от водата и се подсушава. Овалва се в брашно и след това се потапя в панировката. Пържи се в много горещо олио.