Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Панирани калмари
Панирани калмари

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г калмари
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. захар
щипка сол
100 мл бира
олио за пържене
Калмарите се почистват от ципата, нарязват се и се слагат в кипяща вода за 10-тина минути. След което се изваждат от врящата вода и се прецеждат. След това се приготвя пастата за паниране, като се разбиват двете яйца, добавят се брашното, подправките и най-накрая се добавя бирата. Трябва да се получи гъста хомогенна смес. Ако се окаже, че брашното е малко, добавя се още малко до желаната консистенция. Калмарите се потапят в пастата и се изпържват в силно сгорещена мазнина. Поднасят се с лимони.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Панирани калмари
От форум:
От друг сайт: