Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Кус кус със зеленчуци и кашкавал
Кус кус със зеленчуци и кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В тенджерка наливаме вода и прибавяме щипка сол. Оставяме да заври и сипваме кус кус. Варим до готовност, като внимаваме да не се превари. Сипваме сварения кус кус в голяма цедка, обливаме със студена вода и оставяме да се отцежда. Лука почистваме и нарязваме на ситно. Моркова белим, измиваме и настъргваме. Чушките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на малки парченца. В тенджерка или касерола, наливаме олио или зехтин (3-4 с.л.) и слагаме зеленчуците. Наливаме чаена чаша топла вода и слагаме съда на котлона да се задушават зеленчуците. Ръсваме чубрица и сол на вкус. Готвим докато зеленчуците останат на мазнина. Тогава прибавяме кус куса и настърган кашкавал. Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона. Разпределяме в порционни чинийки и сервираме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кус кус със зеленчуци и кашкавал
От форум:
От друг сайт: