Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Кус кус със зеленчуци и кашкавал
Кус кус със зеленчуци и кашкавал
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В тенджерка наливаме вода и прибавяме щипка сол. Оставяме да заври и сипваме кус кус. Варим до готовност, като внимаваме да не се превари. Сипваме сварения кус кус в голяма цедка, обливаме със студена вода и оставяме да се отцежда. Лука почистваме и нарязваме на ситно. Моркова белим, измиваме и настъргваме. Чушките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на малки парченца. В тенджерка или касерола, наливаме олио или зехтин (3-4 с.л.) и слагаме зеленчуците. Наливаме чаена чаша топла вода и слагаме съда на котлона да се задушават зеленчуците. Ръсваме чубрица и сол на вкус. Готвим докато зеленчуците останат на мазнина. Тогава прибавяме кус куса и настърган кашкавал. Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона. Разпределяме в порционни чинийки и сервираме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кус кус със зеленчуци и кашкавал
От форум:
От друг сайт: