Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Кус кус със зеленчуци и кашкавал
Кус кус със зеленчуци и кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В тенджерка наливаме вода и прибавяме щипка сол. Оставяме да заври и сипваме кус кус. Варим до готовност, като внимаваме да не се превари. Сипваме сварения кус кус в голяма цедка, обливаме със студена вода и оставяме да се отцежда. Лука почистваме и нарязваме на ситно. Моркова белим, измиваме и настъргваме. Чушките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на малки парченца. В тенджерка или касерола, наливаме олио или зехтин (3-4 с.л.) и слагаме зеленчуците. Наливаме чаена чаша топла вода и слагаме съда на котлона да се задушават зеленчуците. Ръсваме чубрица и сол на вкус. Готвим докато зеленчуците останат на мазнина. Тогава прибавяме кус куса и настърган кашкавал. Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона. Разпределяме в порционни чинийки и сервираме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кус кус със зеленчуци и кашкавал
От форум:
От друг сайт: