Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Кус кус със зеленчуци и кашкавал
Кус кус със зеленчуци и кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В тенджерка наливаме вода и прибавяме щипка сол. Оставяме да заври и сипваме кус кус. Варим до готовност, като внимаваме да не се превари. Сипваме сварения кус кус в голяма цедка, обливаме със студена вода и оставяме да се отцежда. Лука почистваме и нарязваме на ситно. Моркова белим, измиваме и настъргваме. Чушките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на малки парченца. В тенджерка или касерола, наливаме олио или зехтин (3-4 с.л.) и слагаме зеленчуците. Наливаме чаена чаша топла вода и слагаме съда на котлона да се задушават зеленчуците. Ръсваме чубрица и сол на вкус. Готвим докато зеленчуците останат на мазнина. Тогава прибавяме кус куса и настърган кашкавал. Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона. Разпределяме в порционни чинийки и сервираме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кус кус със зеленчуци и кашкавал
От форум:
От друг сайт: