www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015

Панирани калмари

Необходими продукти
400 г калмари
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. захар
щипка сол
100 мл бира
олио за пържене

Калмарите се почистват от ципата, нарязват се и се слагат в кипяща вода за 10-тина минути. След което се изваждат от врящата вода и се прецеждат. След това се приготвя пастата за паниране, като се разбиват двете яйца, добавят се брашното, подправките и най-накрая се добавя бирата. Трябва да се получи гъста хомогенна смес. Ако се окаже, че брашното е малко, добавя се още малко до желаната консистенция. Калмарите се потапят в пастата и се изпържват в силно сгорещена мазнина. Поднасят се с лимони.