Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пандишпанов сладкиш /торта/
Пандишпанов сладкиш /торта/

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
6 с.л. вода
6 с.л. олио
шепа едро нарязани орехи
1 пакет крем за торти на Dr. Oetker /без варене/
250 мл прясно мляко
2-3 с.л. пудра захар
5 бр. белтъка се разбиват с 1/2 ч.ч. захар на сняг. Жълтъците се разбиват до побеляване с останалата 1 ч.ч. захар, прибавят се последователно водата, олиото и предварително пресятото брашно, като се бърка до хомогенна смес. Накрая се добавят белтъците и леко се разбърква с дървена лъжица (внимателно, за да не спадне обема на тестото).
Във форма с подвижно дъно (26 см,) се изсипва пандишпана, отгоре се поръсва с нарязаните орехи и на средна температура се изпича до готовност. За да отделите по-лесно пандишпана от формата сложете хартия за печене. Кремът се приготвя според указанията на опаковката и се сглобява тортата.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пандишпанов сладкиш /торта/
От форум:
От друг сайт: