Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014
![]() | Необходими продукти 5 яйца 1 и 1/2 ч.ч. захар 2 ч.ч. брашно 6 с.л. вода 6 с.л. олио шепа едро нарязани орехи 1 пакет крем за торти на Dr. Oetker /без варене/ 250 мл прясно мляко 2-3 с.л. пудра захар |
5 бр. белтъка се разбиват с 1/2 ч.ч. захар на сняг. Жълтъците се разбиват до побеляване с останалата 1 ч.ч. захар, прибавят се последователно водата, олиото и предварително пресятото брашно, като се бърка до хомогенна смес. Накрая се добавят белтъците и леко се разбърква с дървена лъжица (внимателно, за да не спадне обема на тестото). Във форма с подвижно дъно (26 см,) се изсипва пандишпана, отгоре се поръсва с нарязаните орехи и на средна температура се изпича до готовност. За да отделите по-лесно пандишпана от формата сложете хартия за печене. Кремът се приготвя според указанията на опаковката и се сглобява тортата. |