www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014

Пандишпанов сладкиш /торта/

Необходими продукти
5 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
6 с.л. вода
6 с.л. олио
шепа едро нарязани орехи
1 пакет крем за торти на Dr. Oetker /без варене/
250 мл прясно мляко
2-3 с.л. пудра захар

5 бр. белтъка се разбиват с 1/2 ч.ч. захар на сняг. Жълтъците се разбиват до побеляване с останалата 1 ч.ч. захар, прибавят се последователно водата, олиото и предварително пресятото брашно, като се бърка до хомогенна смес. Накрая се добавят белтъците и леко се разбърква с дървена лъжица (внимателно, за да не спадне обема на тестото).

Във форма с подвижно дъно (26 см,) се изсипва пандишпана, отгоре се поръсва с нарязаните орехи и на средна температура се изпича до готовност. За да отделите по-лесно пандишпана от формата сложете хартия за печене. Кремът се приготвя според указанията на опаковката и се сглобява тортата.