Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем

Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем

Разпечатай

от готварската книга на umit ebazer

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
250 г брашно
1 с.л. масло
1 щипка сол

За ябълковата плънка:

3 ябълки
1 к.ч. захар
1 с.л. масло
1/2 к.ч. вода

За шоколадовата плънка:
300 мл. прясно мляко
3 жълтъка
100 г захар
1 с.л. нишесте
2 с.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем

От прясното мляко, яйцата, брашното, разтопеното масло и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. От посочените продукти би трябвало да се получат около 10-12 палачинки.

След това се приготвя ябълковата плънка. Ябълките се почистват от дръжките и семките, обелват се и се нарязват на дребни парченца. Задушават се в масло до омекване и се заливат с водата и захарта. Всичко се разбърква и престоява на котлона, докато се получат сиропирани ябълки.

Накрая се приготвя шоколадовият крем. За целта жълтъците и захарта се смесват в тенджерка и се поставят на тих огън. Бъркат се непрекъснато, докато сместа побелее. След това към нея се прибавят какаото и нишестето  и се разбъркват. На тънка струйка внимателно се добавя прясното мляко. Кремът се бърка непрекъснато, докато започне да се отделя от стените на съда.

Накрая в купа се слага фолио и се слага една палачинка, крем, пак палачинка, втория крем и така докато свършат продуктите /трябва да завършим с палачинка, която ще е основата на тортата/, като оставяме малко от шоколадовия крем за намазване. Оставя се хладилник да стегне. След около 2 часа се обръща от купата и се намазва с останалия шоколадов крем.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар01 Април 2012
Шери Курт
Интересна торта!



Ако желаете, може да сложите линк към Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама