Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем

Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем

Разпечатай

от готварската книга на umit ebazer

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
250 г брашно
1 с.л. масло
1 щипка сол

За ябълковата плънка:

3 ябълки
1 к.ч. захар
1 с.л. масло
1/2 к.ч. вода

За шоколадовата плънка:
300 мл. прясно мляко
3 жълтъка
100 г захар
1 с.л. нишесте
2 с.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем

От прясното мляко, яйцата, брашното, разтопеното масло и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. От посочените продукти би трябвало да се получат около 10-12 палачинки.

След това се приготвя ябълковата плънка. Ябълките се почистват от дръжките и семките, обелват се и се нарязват на дребни парченца. Задушават се в масло до омекване и се заливат с водата и захарта. Всичко се разбърква и престоява на котлона, докато се получат сиропирани ябълки.

Накрая се приготвя шоколадовият крем. За целта жълтъците и захарта се смесват в тенджерка и се поставят на тих огън. Бъркат се непрекъснато, докато сместа побелее. След това към нея се прибавят какаото и нишестето  и се разбъркват. На тънка струйка внимателно се добавя прясното мляко. Кремът се бърка непрекъснато, докато започне да се отделя от стените на съда.

Накрая в купа се слага фолио и се слага една палачинка, крем, пак палачинка, втория крем и така докато свършат продуктите /трябва да завършим с палачинка, която ще е основата на тортата/, като оставяме малко от шоколадовия крем за намазване. Оставя се хладилник да стегне. След около 2 часа се обръща от купата и се намазва с останалия шоколадов крем.


Продукти: прясно мляко, яйца, брашно, краве масло, сол, ябълки, захар, нишесте, какао

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар01 Април 2012
Шери Курт
Интересна торта!



Ако желаете, може да сложите линк към Палачинкова торта с ябълки и шоколадов крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама