Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пай с банани

Пай с банани

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
260 г брашно
120 г студено краве масло
2 яйца
1 щика сол
1 с. л. захар
морска сол за печене

за крема:
750 мл прясно мляко
6 с. л. царевично нишесте
1 пакетче бурбонска ванилова захар
3 с. л. тъмен ром
150 г захар
4 с. л. краве масло
4 яйца

за гарниране:

4 банана
300 мл животинска сметана
2 с. л. захар
кокосов чипс, но аз слагам стърготини кокосови

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пай с банани

Брашното се смесва със солта и захарта. Преди това си пресявам брашното. Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се стрива, докато се получат нещо като трохи, не трябва да е много твърдо маслото. Разбиваме яйцата с тел или миксер. Яйцата и се разбъркват с останалата смес, до получаването на маслено тесто. Тестото се прибира във фризер за 10 минути леко да стегне. След това го точим на тънка кога и слагаме в тава с диаметър около 22-24 см. Поставя се лист хартия за печене или оризова, върху която се изсипва морска сол и се пече в загрята на 180 грл фурна с вентилатор за 10 минути с хартията и солта и още 10 минути без тях, след което се оставя да се охлади.

Прясното мляко за крема се загрява със захарта. В купа се разбиват 2 цели яйца и 2 жълтъка, заедно с царевичното нишесте и ваниловата захар. Смесваме яйчената и млечната смес и готвим да стане крем. Като стане почти готов слагаме маслото. Объркваме. Овкусяваме с рома и объркваме. Бананите се режат на тънки кръгчета. Върху изпечения блат се слага малко от крема, следват бананите на кръгчета, крем, банани, като се завършва с крем. Паят се оставя в хладилник и след това се декорира с разбитата със захарта сметана и запечен на сух тиган кокосов чипс или стърготини.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пай с банани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама