Публикувана от Марияна Желева на 07 Април 2015
![]() | Необходими продукти за тестото: 260 г брашно 120 г студено краве масло 2 яйца 1 щика сол 1 с. л. захар морска сол за печене за крема: 750 мл прясно мляко 6 с. л. царевично нишесте 1 пакетче бурбонска ванилова захар 3 с. л. тъмен ром 150 г захар 4 с. л. краве масло 4 яйца за гарниране: 4 банана 300 мл животинска сметана 2 с. л. захар кокосов чипс, но аз слагам стърготини кокосови |
Брашното се смесва със солта и захарта. Преди това си пресявам брашното. Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се стрива, докато се получат нещо като трохи, не трябва да е много твърдо маслото. Разбиваме яйцата с тел или миксер. Яйцата и се разбъркват с останалата смес, до получаването на маслено тесто. Тестото се прибира във фризер за 10 минути леко да стегне. След това го точим на тънка кога и слагаме в тава с диаметър около 22-24 см. Поставя се лист хартия за печене или оризова, върху която се изсипва морска сол и се пече в загрята на 180 грл фурна с вентилатор за 10 минути с хартията и солта и още 10 минути без тях, след което се оставя да се охлади. Прясното мляко за крема се загрява със захарта. В купа се разбиват 2 цели яйца и 2 жълтъка, заедно с царевичното нишесте и ваниловата захар. Смесваме яйчената и млечната смес и готвим да стане крем. Като стане почти готов слагаме маслото. Объркваме. Овкусяваме с рома и объркваме. Бананите се режат на тънки кръгчета. Върху изпечения блат се слага малко от крема, следват бананите на кръгчета, крем, банани, като се завършва с крем. Паят се оставя в хладилник и след това се декорира с разбитата със захарта сметана и запечен на сух тиган кокосов чипс или стърготини. |