Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Охлюви яхния

Охлюви яхния

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 килограм охлюви
брашно, за да ядат охлювите
3 пресни домата, нарязани на ситно
1 килограм малки лукчета за яхния или 5 до 6 средни лука, нарязани на едро
червен пипер
1/2 чаша червено вино
3 дафинови листа
канела
карамфил
сол
черен пипер
зехтин
малко захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Охлюви яхния

Сложете брашно към охлювите и нека да останат за 1-2 дни добре затворени в съд под капак, за да се почистят от стомашното съдържимо. След това ги поставяме в тенджера с вода, за да се мариноват за 10 минути, за да си оставят слюнката, измиват се обилно няколко пъти и се изсипват в гевгир.

Сложете вода в тенджера с 2 супени лъжици сол и когато тя започва да завира, добавете всички охлюви. Оставя се да кипи в продължение на 15 минути. Вземаме 1 чаша чиста вода /бульон/ от повърхността, а изхвърляме останалата вода, оставяме охлювите в гевгир да се отцедят.

В зехтина задушаваме лука, после поставяме охлювите, червения пипер, доматите, дафинов лист, сол, черен пипер, канела, карамфил, захар и сол и чашата бульон от варените охлюви. Покриваме съда и оставяме да къкри на слаб огън за около 1 час, докато остане на мазнина /да се сгъсти /, и не забравяйте да разбърквате.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Охлюви яхния


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама