Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Мусака с тиквички
Мусака с тиквички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. кайма
5 картофа
1 глава лук
1 тиквичка
10 с. л. доматен сок
2 ч.л. червен пипер
сол
олио
магданоз
за заливката:
3 яйца
6 с.л. кисело мляко
2 с.л. брашно
Лукът се запържва в олиото, добавя се каймата и се бърка непрекъснато, за да стане на ситни парчета, запържва се и се сваля от котлона. В тава се слагат нарязаните на кубчета картофи и тиквичка, ситно нарязаният лук, доматеният сок, червеният пипер, солта, магданоза и запържената кайма. Всичко се разбърква и се долива вода до нивото на сместа. Слага се да се пече на 250 градуса във фурна. Когато се е изпарила водата се слага заливката и се пече до готовност.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мусака с тиквички
От форум:
От друг сайт: