Публикувана от Живка Андонова на 10 Май 2012
![]() | Необходими продукти 500 гр. кайма 5 картофа 1 глава лук 1 тиквичка 10 с. л. доматен сок 2 ч.л. червен пипер сол олио магданоз за заливката: 3 яйца 6 с.л. кисело мляко 2 с.л. брашно |
Лукът се запържва в олиото, добавя се каймата и се бърка непрекъснато, за да стане на ситни парчета, запържва се и се сваля от котлона. В тава се слагат нарязаните на кубчета картофи и тиквичка, ситно нарязаният лук, доматеният сок, червеният пипер, солта, магданоза и запържената кайма. Всичко се разбърква и се долива вода до нивото на сместа. Слага се да се пече на 250 градуса във фурна. Когато се е изпарила водата се слага заливката и се пече до готовност. |