Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Мусака с пилешки дробчета

Мусака с пилешки дробчета

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр.пилешки дробчета
1 връзка зелен лук
1 и 1/2 чаена чаша ориз
сол
черен пипер
джоджен

за заливката:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 суп. лъжица брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мусака с пилешки дробчета

Запържваме последователно зеления лук, ориза и подправките. Дробчетата пускаме за 5 мин във вряща вода. Изцеждаме, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Запържваме дробчетата до златисто. Смесваме добре всички продукти в тава, доливаме с вода, според вида на ориза и печем до готовност. Заливаме ястието със заливка от яйцата, млякото и брашното, разбити до хомогенна смес и печем докато се получи апетитна коричка.


Продукти: пилешки дробчета, зелен лук, ориз, сол, черен пипер, джоджен, яйца, кисело мляко, брашно

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Благодаря Ви!
Много е хубава мусаката. Пробвахме я. Майка ми я приготвя с чубрица вместо джоджен и я кръстила пилешка дроб сърма, но и с джоджен е вкусна. БРАВО
Много вкусно, икономично ястие с достъпни продукти!



Ако желаете, може да сложите линк към Мусака с пилешки дробчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама