Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Мусака с пилешки дробчета

Мусака с пилешки дробчета

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр.пилешки дробчета
1 връзка зелен лук
1 и 1/2 чаена чаша ориз
сол
черен пипер
джоджен

за заливката:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 суп. лъжица брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мусака с пилешки дробчета

Запържваме последователно зеления лук, ориза и подправките. Дробчетата пускаме за 5 мин във вряща вода. Изцеждаме, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Запържваме дробчетата до златисто. Смесваме добре всички продукти в тава, доливаме с вода, според вида на ориза и печем до готовност. Заливаме ястието със заливка от яйцата, млякото и брашното, разбити до хомогенна смес и печем докато се получи апетитна коричка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Благодаря Ви!
Много е хубава мусаката. Пробвахме я. Майка ми я приготвя с чубрица вместо джоджен и я кръстила пилешка дроб сърма, но и с джоджен е вкусна. БРАВО
Много вкусно, икономично ястие с достъпни продукти!



Ако желаете, може да сложите линк към Мусака с пилешки дробчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама