Публикувана от Анелия Терзиева на 21 Март 2012
![]() | Необходими продукти 600 гр.пилешки дробчета 1 връзка зелен лук 1 и 1/2 чаена чаша ориз сол черен пипер джоджен за заливката: 2 яйца 1 кофичка кисело мляко 1 суп. лъжица брашно |
Запържваме последователно зеления лук, ориза и подправките. Дробчетата пускаме за 5 мин във вряща вода. Изцеждаме, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Запържваме дробчетата до златисто. Смесваме добре всички продукти в тава, доливаме с вода, според вида на ориза и печем до готовност. Заливаме ястието със заливка от яйцата, млякото и брашното, разбити до хомогенна смес и печем докато се получи апетитна коричка. |