www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 21 Март 2012

Мусака с пилешки дробчета

Необходими продукти
600 гр.пилешки дробчета
1 връзка зелен лук
1 и 1/2 чаена чаша ориз
сол
черен пипер
джоджен

за заливката:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 суп. лъжица брашно

Запържваме последователно зеления лук, ориза и подправките. Дробчетата пускаме за 5 мин във вряща вода. Изцеждаме, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Запържваме дробчетата до златисто. Смесваме добре всички продукти в тава, доливаме с вода, според вида на ориза и печем до готовност. Заливаме ястието със заливка от яйцата, млякото и брашното, разбити до хомогенна смес и печем докато се получи апетитна коричка.