Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Мусака от макарони с кайма
Мусака от макарони с кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г макарони
1 пакетче кайма
1 глава лук
300 мл доматен сок
30 мл олио
сол
щипка захар за доматите
магданоз
черен пипер
мащерка
босилек
заливка:
2-3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 с л брашно
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода, отцеждат се като се запазва една чаена чаша от бульона. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с каймата се запържват да стане на трохи. Прибавя се доматения сок с щипка захар, сол, черен пипер и нарязаните подправки. Оставя се да поври на тих огън за 5-10 минути.
В тавичка сипваме макароните и бульона, отгоре разпределяме каймата и се разбърква добре. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 30 минути. Приготвя се заливката, като се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното. 15 минути преди края се залива макаронената мусака и се връща във фурната. Печем до зачервяване. Поднасяме с нарязан ситно магданоз. Добър апетит !
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мусака от макарони с кайма
От форум:
От друг сайт: