Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Мусака от макарони с кайма
Мусака от макарони с кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г макарони
1 пакетче кайма
1 глава лук
300 мл доматен сок
30 мл олио
сол
щипка захар за доматите
магданоз
черен пипер
мащерка
босилек
заливка:
2-3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 с л брашно
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода, отцеждат се като се запазва една чаена чаша от бульона. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с каймата се запържват да стане на трохи. Прибавя се доматения сок с щипка захар, сол, черен пипер и нарязаните подправки. Оставя се да поври на тих огън за 5-10 минути.
В тавичка сипваме макароните и бульона, отгоре разпределяме каймата и се разбърква добре. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 30 минути. Приготвя се заливката, като се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното. 15 минути преди края се залива макаронената мусака и се връща във фурната. Печем до зачервяване. Поднасяме с нарязан ситно магданоз. Добър апетит !
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мусака от макарони с кайма
От форум:
От друг сайт: