Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Мусака от макарони с кайма

Мусака от макарони с кайма

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г макарони
1 пакетче кайма
1 глава лук
300 мл доматен сок
30 мл олио
сол
щипка захар за доматите
магданоз
черен пипер
мащерка
босилек

заливка:
2-3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 с л брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мусака от макарони с кайма

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода, отцеждат се като се запазва една чаена чаша от бульона. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с каймата се запържват да стане на трохи. Прибавя се доматения сок с щипка захар, сол, черен пипер и нарязаните подправки. Оставя се да поври на тих огън за 5-10 минути.

В тавичка сипваме макароните и бульона, отгоре разпределяме каймата и се разбърква добре. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 30 минути. Приготвя се заливката, като се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното. 15 минути преди края се залива макаронената мусака и се връща във фурната. Печем до зачервяване. Поднасяме с нарязан ситно магданоз. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мусака от макарони с кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама