www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 15 Юни 2014

Мусака от макарони с кайма

Необходими продукти
400 г макарони
1 пакетче кайма
1 глава лук
300 мл доматен сок
30 мл олио
сол
щипка захар за доматите
магданоз
черен пипер
мащерка
босилек

заливка:
2-3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 с л брашно

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода, отцеждат се като се запазва една чаена чаша от бульона. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с каймата се запържват да стане на трохи. Прибавя се доматения сок с щипка захар, сол, черен пипер и нарязаните подправки. Оставя се да поври на тих огън за 5-10 минути.

В тавичка сипваме макароните и бульона, отгоре разпределяме каймата и се разбърква добре. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 30 минути. Приготвя се заливката, като се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното. 15 минути преди края се залива макаронената мусака и се връща във фурната. Печем до зачервяване. Поднасяме с нарязан ситно магданоз. Добър апетит !