Публикувана от Виолета Матева на 15 Юни 2014
![]() | Необходими продукти 400 г макарони 1 пакетче кайма 1 глава лук 300 мл доматен сок 30 мл олио сол щипка захар за доматите магданоз черен пипер мащерка босилек заливка: 2-3 яйца 1/2 кофичка кисело мляко 2 с л брашно |
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода, отцеждат се като се запазва една чаена чаша от бульона. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с каймата се запържват да стане на трохи. Прибавя се доматения сок с щипка захар, сол, черен пипер и нарязаните подправки. Оставя се да поври на тих огън за 5-10 минути. В тавичка сипваме макароните и бульона, отгоре разпределяме каймата и се разбърква добре. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 30 минути. Приготвя се заливката, като се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното. 15 минути преди края се залива макаронената мусака и се връща във фурната. Печем до зачервяване. Поднасяме с нарязан ситно магданоз. Добър апетит ! |