Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Мариновано агнешко в гювеч

Мариновано агнешко в гювеч

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 агнешка плешка
2 глави лук
3 бр. моркови
300 гр. гъби
млян черен пипер
сух джоджен

за марината:

1 ч.ч. бяло вино
2 с.л. соев сос
4-5 скилидки пресован чесън
сол
червен пипер
розмарин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мариновано агнешко в гювеч

Смесете продуктите за марината и залейте месото. Оставете го да престои една нощ.

Сложете месото в гювеча. Наредете отгоре морковите, нарязани на кръгчета, лука и гъбите, нарязани на парченца. Добавете чаша бяло вино и останалата марината. Поръсете с млян черен пипер и сух джоджен.

Печете около 2 часа на 200 градуса.


Продукти: агнешко месо, лук, моркови, гъби, черен пипер, джоджен, бяло вино, соев сос, чесън, сол, червен пипер, розмарин

Тагове: Рецепти за Великден, Рецепти за Гергьовден, Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Агнешко в пещ
Агнешка плешка с бира
Агнешко с млечен сос
Агнешко с ориз и зелен лук
Агнешко със сос от сини сливи

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Направих го но без гъби и моркови,отдолу сложих пресни картофи,накъсани перца пресен чесън и около 130 грама масло,агнешкото бутче намазах с мед,масло,червен,черен пипер и сол,шпиковах с бялото на пресният чесън!3 часа на 200 градуса и стана фантазия!
Превъзходно! Топи се в устата!



Ако желаете, може да сложите линк към Мариновано агнешко в гювеч


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама