Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Мариновано агнешко в гювеч

Мариновано агнешко в гювеч

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 агнешка плешка
2 глави лук
3 бр. моркови
300 гр. гъби
млян черен пипер
сух джоджен

за марината:

1 ч.ч. бяло вино
2 с.л. соев сос
4-5 скилидки пресован чесън
сол
червен пипер
розмарин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мариновано агнешко в гювеч

Смесете продуктите за марината и залейте месото. Оставете го да престои една нощ.

Сложете месото в гювеча. Наредете отгоре морковите, нарязани на кръгчета, лука и гъбите, нарязани на парченца. Добавете чаша бяло вино и останалата марината. Поръсете с млян черен пипер и сух джоджен.

Печете около 2 часа на 200 градуса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Направих го но без гъби и моркови,отдолу сложих пресни картофи,накъсани перца пресен чесън и около 130 грама масло,агнешкото бутче намазах с мед,масло,червен,черен пипер и сол,шпиковах с бялото на пресният чесън!3 часа на 200 градуса и стана фантазия!
Превъзходно! Топи се в устата!



Ако желаете, може да сложите линк към Мариновано агнешко в гювеч


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама