Начало » Тестени изделия » Рецепти за Козунаци » рецепта Маймунски козунак със сладко от ягоди

Маймунски козунак със сладко от ягоди

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца - 1 жълтък за намазване отгоре
25 г мая
ванилия
есенция ром
700 г брашно
150 г захар
200 мл прясно мляко
70 мл олио и разтопена мас, смесени по равно
сладко от ягоди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Маймунски козунак със сладко от ягоди

Активираме маята в малко прясно мляко с 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно и оставяме да шупне. Пресява се брашното, в средата сипваме разбити яйца със захарта, половината мазнина (другата е за доомесването), останалото прясно мляко, ванилия и есенция ром. Замесва се меко тесто, като при месенето се добавя оставената мазнина и месим докато се усвои. Оставя се 1 час на топло да втаса.

Късат се топчета, сплескват се с ръце. В средата поставяме малко сладко и оформяме на топче. Така се прави и с останалото тесто. Нареждат се в намаслена и набрашнена форма за кекс като маймунски хляб. Оставя се още 20 минути да втаса. Намазва се с разбития жълтък, поръсваме захар кристал. Печем в умерена фурна 170 градуса около 55 минути, като 20 минути преди края се покрива с фолио, да не прегори !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Маймунски козунак със сладко от ягоди


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама