Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Лазаня с шунка и гъби

Лазаня с шунка и гъби

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

12 бр. кори за лазаня
7-8 домата
1 глава лук
1 стрък пресен чесън
400 гр гъби
4 с. л. брашно
1 литър прясно мляко
100 гр масло
300 гр шунка
1 връзка копър
1 връзка магданоз
250 г кашкавал на вкус
черен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лазаня с шунка и гъби

Запържете лука и чесъна в малко олио. Добавете 5 домата, нарязани на кубчета. Посолете и оставете да се задушава, докато остане на мазнина. Прибавете и нарязаните гъби и задушете още малко.

Разтопете маслото и го разбъркайте с брашното. Налейте млякото и варете, докато се сгъсти соса, но не много. Посолете и поръсете малко черен пипер.

В тава наредете 4 кори. Отгоре изсипете 1/2 от доматеният сос. Поръсете нарязаната на кубчета шунка и покрийте с другата половина сос. Сложете още 4 кори. Покрийте ги с 1/2 от белия сос. Настържете 1/3 от кашкавала. Поръсете със зелените подправки, пак 4 кори, другата половина бял сос, кашкавал и запечете за 20 минути на 180 градуса.

Извадете от фурната. Наредете останалите домати, нарязани на колелца. Поръсете с останалия кашкавал и зелени подправки и запечете за още 20 минути. Извадете я от фурната да се охлади.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня с шунка и гъби


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама