Публикувана от Добринка Петкова на 20 Август 2014
![]() | Необходими продукти 12 бр. кори за лазаня 7-8 домата 1 глава лук 1 стрък пресен чесън 400 гр гъби 4 с. л. брашно 1 литър прясно мляко 100 гр масло 300 гр шунка 1 връзка копър 1 връзка магданоз 250 г кашкавал на вкус черен пипер сол |
Запържете лука и чесъна в малко олио. Добавете 5 домата, нарязани на кубчета. Посолете и оставете да се задушава, докато остане на мазнина. Прибавете и нарязаните гъби и задушете още малко. Разтопете маслото и го разбъркайте с брашното. Налейте млякото и варете, докато се сгъсти соса, но не много. Посолете и поръсете малко черен пипер. В тава наредете 4 кори. Отгоре изсипете 1/2 от доматеният сос. Поръсете нарязаната на кубчета шунка и покрийте с другата половина сос. Сложете още 4 кори. Покрийте ги с 1/2 от белия сос. Настържете 1/3 от кашкавала. Поръсете със зелените подправки, пак 4 кори, другата половина бял сос, кашкавал и запечете за 20 минути на 180 градуса. Извадете от фурната. Наредете останалите домати, нарязани на колелца. Поръсете с останалия кашкавал и зелени подправки и запечете за още 20 минути. Извадете я от фурната да се охлади. |