Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Лазаня с пилешко месо и два соса

Лазаня с пилешко месо и два соса

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. пилешко филе
1 пакет кори за лазаня
300 г кашкавал
1/2 ч.л. сол

за доматения сос:
500 г домати (1 буркан)
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. риган

за белия сос:
250 мл прясно мляко
30 г краве масло
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лазаня с пилешко месо и два соса

Пилешките гърди се нарязват на дребно и се сваряват в подсолена вода за около 10 минути.

Приготвяне на доматения сос:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в зехтина за няколко минути. Прибавят се доматите, солта и захарта. Вари се 5 минути и накрая се добавя риганът.

Приготвяне на белия сос:
Краве маслото се разтопява в тенджера на котлона и се поръсва с брашното. Разбърква се, маха се от котлона и след около 15 секунди се налива студеното мляко. Разбърква се добре. Добавя се сол.

В правоъгълна тава се слага от белия сос, ред кори, пилешко месо, кашкавал, доматен сос. Това се повтаря три пъти. Накрая се завършва с ред кори, кашкавал и бял сос. Може да се добави и от бульона, в който е варено пилешкото.

Лазанята се пече в загрята фурна при 180 градуса около 40 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня с пилешко месо и два соса


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама