www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 07 Февруари 2012

Лазаня с пилешко месо и два соса

Необходими продукти
2 бр. пилешко филе
1 пакет кори за лазаня
300 г кашкавал
1/2 ч.л. сол

за доматения сос:
500 г домати (1 буркан)
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. риган

за белия сос:
250 мл прясно мляко
30 г краве масло
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол

Пилешките гърди се нарязват на дребно и се сваряват в подсолена вода за около 10 минути.

Приготвяне на доматения сос:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в зехтина за няколко минути. Прибавят се доматите, солта и захарта. Вари се 5 минути и накрая се добавя риганът.

Приготвяне на белия сос:
Краве маслото се разтопява в тенджера на котлона и се поръсва с брашното. Разбърква се, маха се от котлона и след около 15 секунди се налива студеното мляко. Разбърква се добре. Добавя се сол.

В правоъгълна тава се слага от белия сос, ред кори, пилешко месо, кашкавал, доматен сос. Това се повтаря три пъти. Накрая се завършва с ред кори, кашкавал и бял сос. Може да се добави и от бульона, в който е варено пилешкото.

Лазанята се пече в загрята фурна при 180 градуса около 40 минути.